תביעת משרד הביטחון – מדוע נכון להגיש תביעה וכיצד עושים את זה

תוכן עניינים

תביעת משרד הביטחון – מדוע נכון להגיש תביעה וכיצד עושים את זה

לא מעט חיילים בסדיר, מילואים וקבע, וכן לא מעט אזרחים ששירתו בכוחות הביטחון באופן כזה או אחר, חלו או נפצעו במהלך שירותם. במקרים רבים, כידוע, מדובר על מחלות ופציעות שליוו אותם גם אחרי השירות אל האזרחות, לא פעם בגלל המחלה או הפציעה, הם נאלצו לקטוע את הקריירה שלהם בצבא.

מן הסתם, בכל אחד מהמקרים הנ”ל, הם נדרשו לעבור טיפולים רפואיים משמעותיים, הם נאלצו לוותר על חלומות גדולים לקריירה כזו או אחרת, חייהם השתנו מקצה לקצה. שלא נדבר על העלויות הכלכליות שהן נאלצו לעמוד בהן בשביל להתמודד עם הטיפולים השונים שנדרשו לעבור.

כמובן שכל אחד מהמקרים הוא שונה באופן כזה או אחר, אך מה שברור הוא, שכל המקרים יחד מובילים אל גורם אחד שאמור לשאת באחריות וזה משרד הביטחון, המעסיק של אותם חיילים בקבע, סדיר או מילואים וכן של כוחות הביטחון השונים או של אזרחים עובדי צה”ל. משרד הביטחון אמור לשאת באחריות, בדיוק כמו כל מעסיק שאמור לשאת באחריות מסוימת למצב בו העובד שלו נפגע במהלך עבודתו.

על כן, כל מי שחווה פציעה, מחלה, פגיעה פיזית או נפשית, החמרה במצב הרפואי, יכולה להגיש תביעה כנגד משרד הביטחון ולמעשה, הוא צריך לעשות זאת. לא רק בגלל שזו הזכות שלו על פי חוק, אלא בגלל שרק כך הוא יכול לקבל אחוזי נכות אשר יובילו לתגמולים אותם הוא יקבל ממשרד הביטחון. תגמולים אשר יאפשרו לו לממן את עלויות הטיפול וכן לפרנס את עצמו. מעבר לכך, הגדרתו כנכה צה”ל או משרד הביטחון, יעניק לו זכויות שונות אשר יקלו עליו במהלך החיים בצורות שונות

חשוב להדגיש, תביעת משרד הביטחון היא לא דבר נדיר, מדובר בעניין שקורה לא מעט בקרב גורמים שונים מכוחות הביטחון אשר נפגעו במהלך שירותם. הרבה פעמים אנחנו, האזרחים, שומעים על כך רק כשמדובר על תביעות גדולות או על מקרים מיוחדים, אך למעשה כל חייל, כל אזרח עובד צה”ל, כל מי שמהווה חלק מכוחות הביטחון, ברגע שהוא נפגע, אפילו אם מדובר בפגיעה זמנית שגורמת לו לנכות מסוימת, הרי שהוא יכול להגיש תביעה כזו והוא אכן עושה זאת.

כיצד מגישים תביעה בפועל

על מנת להגיש תביעת משרד הביטחון, יש לבצע מספר דברים. ראשית, יש לפנות לעורך דין שמתמחה בתחום. הוא ידע לעמוד מול משרד הביטחון, הוא ידע לעמוד על הזכויות של הלקוח שלו, להשתמש באנשי מקצוע מתאימים בשביל לספק את כל ההוכחות וכל מה שנדרש לצורך התביעה. צריך להדגיש, לא כל עורך דין יכול לעשות זאת, אלא רק מי שהתמחה בכך, וחשוב גם לומר, לא צריך לחשוש מזה. נכון שלמשרד הביטחון יש יותר כוח או משאבים, ועדיין, ניתן להגיש נגדו תביעות ולא פעם, המשרד נאלץ לשלם.

שנית, יש לשמור את כל המסמכים הרפואיים, תיעוד מלא של כל המקרה, האבחונים, ההמלצות הרפואיות, הטיפולים וכדומה. אלה ישמשו כהוכחות ויהיה צורך להגיש אותם בועדות רפואיות אשר קובעות את אחוזי הנכות ואת סכום התגמול שיש לקבל. חשוב להדגיש, ניתן לערער על החלטות הוועדה במידה והן לא עומדות בציפייה או בתנאים הנדרשים בהתאם למצב הרפואי.

שלישית, ניתן להגיש את התביעה מיד אחרי שהמקרה מתרחש, אך צריך לומר שבמקרים רבים, מאחר והפגיעה איננה מתגלה מיד, הרי שניתן להגיש את התביעה גם כעבור זמן מה, אפילו במרחק של מספר שנים, במידה וזה עומד בכללי ההתיישנות.

אודות כותב המאמר:
תמונה של איתמר מאור
איתמר מאור

כותב ויועץ עם ניסיון עשיר בתחום קבלת ההחלטות. מתמחה בהנגשת תובנות וכלים מעשיים לקוראים, עם דגש על העצמה אישית ושיפור איכות החיים דרך בחירות חכמות.

כל הפוסטים
רוצים לפרסם מאמר באתר?
תוכן עניינים
רוצה להתבלט בתחום?

מומחה? יש לך ידע מקצועי ששווה שיתוף? השאר את המייל שלך ונחזור אליך עם הצעה אטרקטיבית לפרסום >>