באילו מקרים תובעים רשלנות רפואית

תוכן עניינים

בשנים האחרונות אנחנו יכולים לראות עלייה חדה במספר התביעות הקשורות לתחום של רשלנות רפואית. אם בעבר היו עשרות בודדות של תביעות מסוג זה אם בכלל, הרי שהיום אנחנו יכולים לראות מאות ואלפי תביעות רשלנות רפואית מסוגים שונים כל שנה. בישראל התופעה עדיין בחיתוליה, בוודאי ביחס לארצות הברית שם כמות התביעות היא עצומה לאין שיעור.

תביעות רשלנות רפואית הפכו להיות מאוד נפוצות במהלך השנים מכמה סיבות. ראשית, חוק זכויות החולה שעבר בסוף שנות התשעים הגדיר בצורה ברורה לא רק את הזכויות של כל חולה וחולה אלא גם סיפקה מידע רב לחולים אודות האופן בו הטיפול הרפואי אמור להתבצע. שנית, יש הרבה יותר  מודעות לתחום של רשלנות רפואית ולעובדה שאפשר להגיש תביעות במקרה כזה, שלישית, יש יותר עורכי דין העוסקים בתחום.

במאמר זה נסביר באילו מקרים אפשר להגיש תביעת רשלנות רפואית, וכן כיצד שוכרים עורך דין רשלנות רפואית ואיך אפשר לעזור לו לנצח בתביעות משפטיות. חשוב לציין, אי אפשר לגשת להליך משפטי ללא עורך דין המתמחה בתחום, ובאופן כללי, אנחנו לא יכולים לבצע את התהליך כולו, ללא איש מקצוע שיוודא שאכן יש סיבה לבצע אותו וידע איך לעשות זאת בצורה נכונה.

מתי אפשר להגיש תביעה לרשלנות רפואית

אחת הטעויות הנפוצות בגישה לתביעות רשלנות רפואית או בשיח עליהן בקרב הציבור היא, שכל מקרה בו הטיפול איננו מצליח בהכרח מלמד על רשלנות. זה לא נכון. לא כל טיפול שאיננו מצליח זה סימן לרשלנות רפואית. אפשר שהטיפול ייכשל וזה לא ינבע מהתנהלות רשלנית של הרופאים והצוות. מצד שני, סביר להניח שבכל מקרה של רשלנות רפואית מדובר על טיפול כושל.

אנחנו יכולים להגיש תביעות כנגד רשלנות רפואית בכל מקרה בו הרופאים או הצוות הרפואי פעל באופן לא סביר, שאיננו מתאים לאופי הטיפול הנכון למקרה שלנו וכתוצאה מכך נגרם לנו נזק. זה חשוב, מאחר ואנחנו צריכים להוכיח גם שהטיפול היה רשלני וגם שכתוצאה מכך נגרם נזק ולא מסיבה אחרת, או שהנזק היה קיים קודם לכן. חשוב להבהיר התביעות מוגשות נגד רופאים, צוותים רפואיים וכן נגד המרכזים שמעסיקים אותם.

איך בוחרים עורך דין רשלנות רפואית

בשביל לבחור עורך דין רשלנות רפואית אנחנו צריכים לבחון את הניסיון שעומד לרשותו, אנחנו צריכים לבחון באילו מקרים הוא טיפל והאם זה הצליח או לא הצליח, וכן אנחנו צריכים לבחון את הגישה שלו לכל מקרה. האם הוא ניסה להתפשר או ניסה לנצח, האם הוא עזר ללקוח שלו לקבל את מה שמגיע לו או שמא העדיף לוותר.

צריך לציין, עורך דין רשלנות רפואית יכול לעזור לנו בתביעה שלנו אך ורק אם יש ברשותו את כל החומר הנדרש וכן אם הוא עובד עם אנשי מקצוע שיכולים לעזור לו בתהליך ההכנה וכן בהליך המשפטי, אם זה מגיע לסיטואציה כזו.

 

אודות כותב המאמר:
תמונה של איתמר מאור
איתמר מאור

כותב ויועץ עם ניסיון עשיר בתחום קבלת ההחלטות. מתמחה בהנגשת תובנות וכלים מעשיים לקוראים, עם דגש על העצמה אישית ושיפור איכות החיים דרך בחירות חכמות.

כל הפוסטים
רוצים לפרסם מאמר באתר?
תוכן עניינים
רוצה להתבלט בתחום?

מומחה? יש לך ידע מקצועי ששווה שיתוף? השאר את המייל שלך ונחזור אליך עם הצעה אטרקטיבית לפרסום >>